Lux Sonor

Lux Sonor

Sonor Lux Leino meets orch

Lux Sonor

Lux Sonor on sarja nykysävellysten sekä visuaalisen taiteen yhteisteoksia. Niissä lähtökohtana on, että visuaalisuus ei vain kuvita musiikkia ja musiikki ei ole visuaalisuuden säestystä.

Videotaitelija Seppo Renvallin ohjaamassa sarjassa tehdään yhteistyössä säveltäjän kanssa visuaalinen kokonaisuus, joka voi olla filmi/videoteos tai tanssiteos, installaatio, näytelmä tai vaikka varjovalaisu soittajista. Teosten yhtyminen kokonaisteokseksi katsojalle tehdään avoimeksi, eli yhdistämällä etsitään jotain uutta kokemusta.

Lopputuloksena on konserttisarja, yhteensä 1,5 tuntia, joka myös tehdään videotallenteeksi ja joka toimii itsenäisenä teoksena esimerkiksi televisiolevityksessä. Suomalaisen nykymusiikin taso sekä säveltäjien määrä on maailman huippua. Yksi sarjan tarkoitus on tuoda esiin vähemmän tunnettuja, mutta tärkeitä tekijöitä ja luoda uusia yhteistyökanavia.

Sarjan ensimmäisessä osassa käytetään nykysäveltäjä Kimmo Kuitusen teosta Leino Meets Orc, joka peilautuu Eino Leinon runoihin. Tämä osa on esitetty lyhytelokuvana nimellä Erotessa Yle Areenassa.

UA-49236856-1